Članci arhiva

SVJETSKI SKIJAŠKI KUP - Ovo mi je najdraži slalom, kazao je hrvatski skijaš Samuel Kolega nakon što je u švicarskom Adelbodenu osvojio šesto mjesto u slalomu Svjetskog kupa ostvarivši pritom rezultat karijere.

Kolega je zauzeo šesto mjesto sa 49 stotinke zaostatka iza pobjednika Austrijanca Manuela Fellera ostvarivši najbolji rezultat u karijeri. Prije ovog današnjeg šestog mjesta najbolji rezultat mu je bilo deveto mjesto iz Chamonixa od prošle godine.

"Ovo mi je najdraži slalom. Prva vožnja je stvarno bila dobra, čista i bez greške," kazao je Kolega koji je nakon prve vožnje također, držao šesto mjesto.

"Prije druge vožnje imao sam dosta veliku tremu i pritisak. Bilo je lakše kada sam krenuo. Druga vožnja nije bila toliko dobra, ali sa šestim mjestom sam jako zadovoljan," dodao je.

Zanimljivo, na zadnjim treninzima nije pokazivao tako dobra vremena.

"Nije bilo baš ugodno. Treninzi su bili teški, nije bilo dobro. Imao sam po dvije sekunde zaostatka za engleskim skijašima. Međutim, utrka je uvijek utrka. Danas se baš posložilo," kazao je.

Pobjednik je austrijski skijaš Manuel Feller, koji je imao dvije stotinke bolje vrijeme od drugoplasiranog Norvežanina Atlea Liea McGratha. Na postolju je još Fellerov sunarodnjak Dominik Raschner, koji je u utrku krenuo sa startnim brojem 35. Kolega je za pobjednikom zaostao 49 stotinki, a Rodeš 1.85 sekundi. Filip Zubčić nije završio prvu vožnju.

Zanimljivo, Kolega je ujedno izjednačio najbolji plasman svog tri godine starijeg brata Eliasa, koji je 2019. također u Adelbodenu bio šesti. Elias se zbog velikih problema s ozljedama umirovio 2022. godine.