Članci arhiva

Manifestacija "Advent u Kalima" održala se u subotu 16. prosinca na Domu u Kalima s početkom u 14 sati.

Program je počeo s interaktivnim lutkarskim kazališnim mjuzklom:˝Kako je dječak Srećko spasio Božić˝ gostovanje kazališta Produkcija Z iz Splita. KAKO JE DJEČAK SREĆKO SPASIO BOŽIĆ Patuljci Mik i Mak na sjevernom polu pomažu djedu Božićnjaku pripremati darove za djecu. Zli čarobnjak Buk ukrade sobove zato što djeca ne vole njega nego vole Djeda. Dječak Srećko, koji je zajedno sa Mikom i Makom pomagao Djedu krene u potragu sa čarobnjakom. Srećko je znao tajnu kako se treba boriti protiv čarobnjakovih moći... Na kraju dobro pobjeđuje i čarobnjak Buk postane dobar. Predstavu prati 16 originalnih songova božićnog ugođaja.

U sklopu programa nastupili su: Dječji vrtić Srdelica: djeca različitih vrtićkih skupina zajedno sa svojim tetama izvela su prigodan program koji su nam pripremili. Udruga zborskog pjevanja sv. Lovre također je obradovala prisutne prigodnim pjesmama. Djeca OŠ ˝Valentin Klarin – Kali˝ izvela su svoj program.
Narodna knjižnica Kali imala je izložbu radova koja su djeca marljivo izrađivala tijekom radionica.
Udruga Kančuolica na Domu je pripremila i postavila božićne dekoracije poput božićne jelke i živih jaslica, a
 članice su tradicionalno pripremale tople bobuke i čaj te se družile sa djecom.

Sva djeca dobila su prigodne poklončiće od Djeda Božićnjaka, a bili su tu i gosti iznenađenja.
Za kraj druženje uz hranu i glazbu. Spremale su se pljeskavice i kobasice koji su za nas osigurali vrijedni kaljski mesari: Mate Lukin-Rure, Božidar Longin-Bubalo i Vladimir Longin-Žbriego.