Članci arhiva

HP - Hrvatska pošta putem svog Ureda za korporativne komunikacije odgovorila je na medijske napise o problemima s dostavom poštanskih pošiljki na otoku Ugljanu, o kojima je prošli tjedan izvijestio portal zadarski.hr

Zbog interesa javnosti, prenosimo što navode:

- U dostavnom poštanskom uredu 23273 Preko na otoku Ugljanu u kratkom smo razdoblju ostali bez stalnih poštara koji su poznavali otok. Naime, od dvojice poštara jedan je otišao iz sustava dok je drugi odsutan zbog bolovanja. Kako bi sve pošiljke bile uručene primateljima kolege su na otok poslali sve raspoložive poštare. Novi kolege ne poznaju teren na kojem ima neispravno navedenih adresa i kućnih brojeva, a ponekad nedostaje bilo kakvih oznaka na kući. Kolege na zamjeni u takvim se uvjetima teško snalaze što posljedično rezultira dostavom koja traje dulje od predviđenog, no ulažu maksimalne napore kako bi sve pošiljke uručili primateljima na otoku Ugljanu i stabilizirali situaciju.

Ispričavamo se korisnicima i zahvaljujemo na razumijevanju - navode iz Hrvatske pošte.

- Želimo ovom prilikom podsjetiti korisnike da osiguraju potrebne preduvjete kako bi se dostava pošiljaka odvijala bez poteškoća: ažuriranje adresa prema svim pošiljateljima od kojih trajno ili periodično primaju pošiljke (npr. banke, javna i komunalna poduzeća, telekomunikacijska poduzeća i sl.), postavljanje kućnog kovčežića na ulazu u kuću (odnosno na ulazu u dvorište) ili na pogodnom mjestu u zgradi (ne više od prvog kata), vidljivo i pravilno isticanje prezimena na kućnom kovčežiću, ali i na zvonu (podstanari su također dužni istaknuti svoja prezimena) - stoji u napomeni Ureda za korporativne komunikacije HP – Hrvatska pošta d.d.