Članci arhiva

KUALE - Općina Kali objavila je javni poziv za prikupljanje arhivskih fotografija mjesta Kali iz minulih vremena u svrhu grafičke pripreme tiskanog izdanja kalendara za 2024. godinu.

Općina Kali i TZO Kali pozivaju mještane da se odazovu akciji i u svojoj kućnoj arhivi potraže stare fotografije i razglednice mjesta Kali koje će se odabrati za tiskano izdanje kalendara za 2024. godinu.

Stare fotografije i razglednice mjesta Kali mogu se donijeti u Općinu Kali, Trg Marnjiva 23, Kali u razdoblju od objave ovog poziva do 15. studenoga, radnim danom od 8 do 14 sati.

Fotografije će se odmah skenirati u općinskoj pisarnici i vratiti vlasniku, uz zapis o nositelju vlasničkih/autorskih prava fotografije, te ukoliko je poznato godinu nastanka.

Ukoliko niste u mogućnosti osobno dostaviti Vaše fotografije, moguća je dostava putem e-pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , poželjno u što većoj rezoluciji i kvaliteti, poručuju iz Općine Kali.

Prikupljene fotografije će se digitalizirati te će se kreirati baza fotografija koja će se trajno čuvati u digitalnoj arhivi Općine Kali i Turističke zajednice Kali.

Nakon izrade kalendara, fotografije će se po potrebi koristiti i u drugim medijskim akcijama promocije baštine mjesta Kali.