Članci arhiva

Povodom izrade nove Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, LAGUR "Plodovi mora" poziva zainteresiranu javnost na novi ciklus radionica koje će se održati u Zadru, Kalima i Salima. Radonica u Kalima održat će se u srijedu, 27. rujna u 10 sati u Narodnoj knjižnici.

LAGUR “Plodovi mora” poziva javnost im se pridruži u procesu izrade nove Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za programsko razdoblje 2021.-2027.

Raspored radionica:

Ponedjeljak, 25.09.2023., 13:00 sati, Zadar, COIN coworking Zadar

Srijeda, 27.09.2023., 10:00 sati, Kali, Narodna knjižnica Kali

Petak, 29.09.2023., 13:00 sati, Sali, Multimedijalna dvorana u Općini Sali

Sudjelovanjem na radionicama:

- pomažete nam prepoznati specifične potrebe našeg područja,
- doprinosite zajednici i podržavate bottom-up pristup razvoju,
- imate priliku upoznati nas s vašim projektima i idejama te možemo identificirati interese našeg područja,
- zajedničkim radom moći ćemo identificirati unutarnje i vanjske razvojne potencijale i izazove u cilju izrade SWOT analize.

- imate priliku podijeliti inovativne ideje koje će obogatiti naše područje i potaknuti održivi sektor ribarstva i akvakulture, te očuvati našu maritimnu tradiciju i baštinu.

Za više informacija i dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju, - poručuju iz LAGUR-a Plodovi mora.

LAGUR – Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (eng. FLAG – Fisheries local action group) osnivaju se na incijativu Europske unije kako bi na određenim ribarstvenim područjima pokušale riješiti gospodarske, društvene i ekološke posljedice osiromašenja zaliha ribe. Njezina svrha je omogućiti ribarskim zajednicama da stvore nove i održive izvore prihoda te da poboljšaju kvalitetu života zajednice. To omogućuje osnaživanjem lokalnog stanovništva, onih koji najbolje razumiju probleme i težnje ribarskih zajednica – nudeći im sredstva za provedbu i financijska sredstva za razvoj i prilagodbu rješenja njihovim stvarnim potrebama.

LAGUR "Plodovi mora" obuhvaća područja grada Zadra, Općine Sali, Općine Kali, Općine Kukljica, Općine Preko, (Grada Nina i Općine Privlake).