Članci arhiva

Povodom izrade nove Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, LAGUR "Plodovi mora" poziva zainteresiranu javnost na radionicu u petak, 1. rujna u u 10 sati u Općinskoj vijećnici u Kalima

LAGUR "Plodovi mora" poziva sve stanovnike otoka da im se pridruže u izradi nove Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a 'Plodovi mora' i upoznaju LAGUR sa svojim projektnim idejama ribarske i maritimne tematike iz područja kulture, turizma, ekologije, održivosti, ekonomije i slično, u petak, 1. rujna od 10 sati u Kalima – u Općinskoj vijećnici, Trg Marnjive 23, II. kat.

LAGUR – Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (eng. FLAG – Fisheries local action group) osnivaju se na incijativu Europske unije kako bi na određenim ribarstvenim područjima pokušale riješiti gospodarske, društvene i ekološke posljedice osiromašenja zaliha ribe. Njezina svrha je omogućiti ribarskim zajednicama da stvore nove i održive izvore prihoda te da poboljšaju kvalitetu života zajednice. To omogućuje osnaživanjem lokalnog stanovništva, onih koji najbolje razumiju probleme i težnje ribarskih zajednica – nudeći im sredstva za provedbu i financijska sredstva za razvoj i prilagodbu rješenja njihovim stvarnim potrebama.

LAGUR "Plodovi mora" obuhvaća područja grada Zadra, Općine Sali, Općine Kali, Općine Kukljica i Općine Preko.