Članci arhiva

MELBOURNE 19.07.2023./ Hrvatski vjesnik (engl. The Croatian Herald), novinski tjednik na hrvatskome i engleskome jeziku koji izlazi svakog petka u Melbourneu u Australiji, na naslovnici posljednjeg broja od 19. srpnja 2023. donosi vijest o misi na starohrvatskom koja se 15. srpnja održala u Clifton Hillu u Australiji.

Misu, koja dolazi iz mjesta Kali s otoka Ugljana, služio je vlč. Velimir Maglica, piše na naslovnici Hrvatski vjesnik iz Melbournea.

U crkvi sv. Nikole Tavelića u Clifton Hillu ponovo se u subotu, 15. srpnja, prinosila sveta misna žrtva u izvanrednom obliku, na starohrvatskom jeziku (link na facebook videozapis).

Pjevanu sv. misu koja dolazi iz mjesta Kali s otoka Ugljana, služio je vlč. Velimir Maglica. Uz druge, u sv. misi je sudjelovao i mons. Bosiljko Rajić, a kao poseban gost pridružio se i prečasni Les Tomlinson, biskup u miru iz Sandhursta.
Na ovo posebno događanje pristigla je i nekolicina mladića, zaljubljenika i štovatelja starohrvatske sv. mise koja se održala na način kako su je slavili naši preci.

Uz opernog pjevača Branka Lovrinova i njegove tamburice, te skladne 'glasove' koji su mu se pridružili, ovo poslijepodnevno druženje nastavilo se na domjenku nizom pjesama i neizostavnim kolom, piše melburnški Hrvatski vjesnik.