Članci arhiva

Mažoretkinje Beata Vidov, Ivona Sorić i Zara Vitlov iz Kali, članice Mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana, prisustvovale szu 17. srpnja na dodjeli nagrada na humanitarno – sportskom spektaklu "Gem Set Hrvatska" u Zadru.

Pobjedom tima kojega je predvodio Marin Čilić završeno je treće izdanje humanitarno-sportskog spektakla Gem Set Hrvatska koje organizira Zaklada Marin Čilić.

Ovogodišnje izdanje održano je na zadarskom Višnjiku s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju dječjeg igrališta u Stankovcima s obzirom da u tamošnjoj osnovnoj školi djeca nastavu iz tjelesne i zdravstvene kulture odrađuju na školskim hodnicima.

Uz Čilića pobjedničku ekipu tvorili su kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić te osvajači olimpijskih odličja Tin Srbić, Matea Jelić i Andrija Stipanović.

Od poznatih sportaša još su sudjelovali: Eduardo da Silva, Valent Sinković, Martin Sinković, Ivica Zubac, Dario Šarić, Valentina Mrnjavčić Pereglin, Filip Zubčić, Andrej Gaćina, Ante Žižić, Zoran Planinić, Danijel Subašić, Manuel Štrlek, Anđelo Kvesić, Doris Bačić, Borna Gojo, Zrinka Ljutić, Stipe Žunić, Mate Pavić, Ivano Balić i Ivan Ljubičić.

Humanitarno – sportski spektakl "Gem Set Hrvatska" projekt je koji okuplja najpoznatije, aktivne sportaše i sportašice Hrvatske s ciljem izgradnje sportskih igrališta za djecu i promocije važnosti bavljenja sportom od najranije dobi. Nakon spektakularnog prvog izdanja na Šalati, zahvaljujući kojem su izgrađena igrališta u Tordincima i Grubišnom Polju, Zaklada je u ljeto 2021. godine organizirala drugo izdanje ovog događanja kada je grad Petrinja postao sportski centar Hrvatske, a izgrađena su dva igrališta za djecu, u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici.