Članci arhiva

NAJAVA: Treće izdanje festivala plave ribe u Kalima održat će se na punti Artine,  u petak, 23. i subotu, 24. lipnja od 17:30.

Festival je kvalitetom i posjećenošću prošlih godina nadmašio naša očekivanja, a ideja iza Blue Fisha je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari.

Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, te nagrađivani zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Jedan dan gostovati će i kuhar Saša Began iz zadarske Foše.

Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna I ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Za dva kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.

Ponovno će biti sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s kojima Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna, te koktel kutak.

Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a biti će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak pjeva Marko Pecotić i Silvia Dvornik, a drugi dan koncert će održati mladi Adi Šoše iz susjedne BIH-e.

Zintereseranima dostupne su trajektne i brodske linija Zadar- Preko. Do poprišta događanja samo pola sata pješke od trajektne luke ili s taxi boatom.