Članci arhiva

U subotu, 17. lipnja završeni su deseti Dani maslina otoka Ugljana, na kojima su za najbolja, zlatna maslinova ulja medalje dobili: Ribarski obrt Milivoj Blaslov, Nikša Ivanac (OPG Nikša Ivanac), Igor Kabić (OPG Igor Kabić), Tomislav Alavanja, Lari Longin (OPG Lungić) i Mirko Ivoš (Mrotine d.o.o. Kali), piše otočni portal Naši školji.

Od 31 uzorka ulja, 17 je ponijelo oznaku ekstra djevičansko, a ukupno su osvojili dvije bronce, pet srebra i 10 zlata.

Brončanu medalju dobili su Andreja Kabić i Milkica Ošap, srebrnu Marin Matešić (OPG Matešić), Oliver Miletić (OPG Oliver Miletić) za oba ulja prijavljena na natjecanje, Milan Ošap i Marko Višić.

Za zlatna ulja maslinari su ove godine dobili rukotvorine OPG-a Otavijević iz Sutomišćice, a prva četiri ulja i poklon-bon.

Za četvrto mjesto Marin Matešić (OPG Marin Matešić) osvojio je poklon-bon u poslovnici Agroplanta Zadar, treće mjesto pripalo je Vojku Škopiću i poklon-bon za melju u Uljari PZ Banj, za drugo mjesto poklon-bon Agroplanta nagrađen je Vojko Longin, a šampion 10. Dana maslina je – Vojko Škopić.

U sklopu 10. Dana maslina otoka Ugljana održan je i Sajam otočnih proizvoda.

Na natjecanje koje su organizirali Turistička zajednica Općine Preko i Općina Preko, a suorganizatori su bili TZO Kali i TZO Kukljica, 27 maslinara iz svih mjesta prijavilo je 31 maslinovo ulje.

foto: Vesna Benić