Članci arhiva

O Nikoli Tesli i njegovim dostignućima učenici kaljske područne škole, prošlog su petka, 2. lipnja učili u njegovu rodnom mjestu, Smiljanu u Lici.

U jutrarnjim satima učenici od 1. do 4. razreda krenuli su autobusom prema Lici, i uz veliko zanimanje razgledali memorijalni centar "Nikola Tesla" i grad Gospić.

Veliki izumitelj, fizičar te pronalazač rođen je 10. srpnja 1856. godine u selu Smiljan, a njegova rodna kuća pretvorena je u memorijalni centar.

Učenici su tako upoznali rodno mjesto mjesto izumitelja, gdje je veliki genij učinio prve korake prema najvećim dostignućima koji su promijenili čitav svijet.

Pogledali su i film o njegovom životu i radu u Americi, a napeto su slušali i upijali kako nastaje električna struja koja je neizostavna u našem svakodnevnom životu.

Pored centra su se osvježili i poigrali, a zatim smo krenuli u razgledavanje grada Gospića, kaže učiteljica Ines Kolega.

Puni utisaka i dojmova sretni smo se u kasno popodne vratili doma u Kali. Pjesme i dječjeg veselja cijelim putovanjem nije nedostajalo, jer govori učiteljica Ines, pjevanje i putovanja naročito su im draga.