Članci arhiva

Hripa d.o.o. obavještava otočno stanovništvo da montažna ribarnica kod rotora u Batalaži u Kalima počinje s prodajom ribe od četvrtka, 1. lipnja

Frank Mišlov direktor Hripe, komunalnog društva Općine Kali, poziva zainteresirane obrte koji su registrinani za ulov i/ili prodaju ribe da dnevni najam ribarnice dogovore putem Hripa d.o.o. Kali. Sve informacije o uvjetima najma mogu se izravno dobiti od zaposlenika na telefon 023/282-422, mobitel 091 535 5673.

Prodajni kiosk s opremom Općina Kali nabavila je po cijeni od 38,5 tisuća eura

Ribarnicu u Kalima koristit će registrirani obrtnici i lokalni ribari koji će od komunalnog poduzeća uzimati prodajni pult ribarnice u kratkoročni - dnevni najam.

Podsjetimo, projekt "Nabava i postavljanje montažne ribarnice u Kalima" proveden je krajem 2022. godine, a 100% je financiran iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, putem Natječaja LAGUR-a Plodovi mora.

Nova montažna ribarnica sa svom tehničkom opremom za očuvanje hladnog lanca te kvalitetom doprinijet će prepoznatljivosti brenda Kali kao najribarskijeg mjesta na Jadranu.

Objekt sadrži svu potrebnu rashladnu opremu za čuvanje ribe i plodova mora na niskoj temperaturi, a priključen je na komunalne instalacije struje, vodovoda i odvodnje.

Montažni prenosivi kiosk tlocrtne je površine 11,93 m2, vanjskih tlocrtnih dimenzija: 4,66 m x 2,56 m. Cijena kioska s opremom iznosi 290 tisuća kuna, ili 38,5 tisuća eura.

Uz montažnu konstrukciju kiosk uključuje vanjsku stolariju, elektroinstalacije, tendu i klima uređaj.

Unutarnja oprema uključuje vitrinu za prodaju ribe, rashlad s dvoje vrata i agregatom, inox ploču, inox masku, digitalnu vagu, inox kuke, sudoper, bojler, slavinu, ledomat, zamrzivač, policu i garderobni pvc ormar.