Poštovani mještani!

Prošlo je gotovo 10 mjeseci od izlaska posljednjeg, 4 broja, kualjskog političkog magazina “Kljice”. Vjerojatno ste se upitali:”Zašto “Kljica “ ne izlazi? Pa obećali ste da ćete nakon svake treće sjednice općinskog vijeća (u daljnjem tekstu OV) izdati list”!

Razlog je veoma jednostavan, nezavisna lista koju predvodi Zdenko Vidov nije imala dovoljno novčanih sredstava na svom žiro-računu za financirati list. Sad kad su nam, nakon brojnih traženja napokon uplaćena sredstva, “Kljica” će napokon ugledati svjetlo dana.

Da pojasnimo: Prema zakonu RH svaki član predstavničkog tijela, u ovom slučaju svaki član vijeća općine Kali, trebao bi dobiti od općine 1.200,00 kn za političku aktivnost. Mi ta sredstva koristimo za izdavanje Kljice odnosno za objektivno izvještavanje o kaljskoj politici te poticanje pozitivnih promjena u društvu. I zato je Kljica besplatna. Kako ta sredstva općina Kali nije uplaćivala u 2015 i 2016 godini, Kljicu do sada nismo mogli izdati.

Pri kraju mandata a na temelju iskustva proteklih godina provedenih u općinskom vijeću moramo iskazati naše nezadovoljstvo radom u općinskom vijeću. Temeljem zakona, općinsko vijeće upravlja mjestom a Načelnik je su kreator te izvršni organ zadužen da se dogovoreno sprovede u djelo. U ovom sazivu to se naprosto nije dogodilo. Sva vlast bila je u rukama Načelnika koji je vješto izbjegavao bilo kakvo uplitanje općinskog vijeća u svoje odluke. Da li su te odluke uvijek bile prave? Procijenite sami. Voljeli li bi da se ovo ubrzo promijeniti te da buduće OV i Načelnik budu su kreatori politike u Općini Kali, na dobro našeg mjesta i mještana.

Uredništvo: Berislav Kolega, Zdenko Vidov

Otvori/Preuzmi PDF "Kljica":

Kljica br. 5