Članci arhiva

Na uskršnjoj akciji darivanja krvi udruge DDK Kali održanoj na Veliki četvrtak, 9. travnja u sportskoj dvorani područne škole u Kalima krv je dalo čak 57 darivatelja. Iako je uoči akcije postojala bojazan da se zbog epidemije neće odazvati puno darivatelja, oni su se hrabro odazvali u velikom broju. Odazvalo se tako 62 darivatelja, a krv je dalo 57 darivatelja, uz 5-ero odbijenih. Prijavilo se čak sedmero novih darivatelja, od kojih je četvoro moglo darovati krv i to: Ana Marija Kolega, Laura Mišlov, Sandra Hadžihalilović i Marko Longin. Naravno, svi darivatelji nosili su zaštitne maske na licu kao mjeru opreza, po čemu se ova akcija razlikovala od dosadašnjih, kao i po mjestu održavanja, prvi put u školskoj dvorani u Kalima. I iduća akcija planirana 6. kolovoza održat će se u sportskoj dvorani škole u Kalima, a dupli domjenak za uskršnju i ljetnu akciju, ako uvjeti budu dopuštali na sportskom igralištu Dražine pored škole.

Udruga DDK Kali zahvaljuje se ravnatelju škole "Valentin Klarin" Preko, djelatnicima škole u Kalima, članovima upravnog odbora udruge za pripremu akcije, volonterima Crvenog križa, medicinskom osoblju odjela transfuzije OB Zadar i svim darivateljima koji su se odazvali akciji.  

Predsjednik udruge Dario Mišlov ovako navodi: - Pored nezgode zvane korona i posebnih uvjeta koji se primjenjuju pri darivanju odaziv je bio iznad svih očekivanja. Pored 62 darivatelja/ice mora se reći da je bilo još desetak osoba koji nisu mogli odvojiti toliko vremena za čekanje pa su odustali od darivanja zbog poslovnih i drugih obaveza. Naravno moramo naglasiti da su se darivanju odazvali i neki darivatelji iz susjednih mjesta Kukljice, Preka, Poljane i Sutomišćice. Ako uzmemo u obzir da su neki naši darivatelji dali krv u Zadru i Zagrebu, a nadamo se da će se to nastaviti i u narednom vremenu, moramo konstatirati da je ova uskršnja akcija bila vrlo uspješna. To je pokazatelj da će sigurno i ova godima biti iznad svih očekivanja. Naravno mora se reći da smo i na ovoj akciji imali nekoliko novih darivatelja, a nekoliko ih je odbijeno, i želimo im dobrodošlicu u našu obitelj humanitaraca. Do nove akcije 6. kolovoza pozdrav i čuvajte se, poručuju iz udruge DDK Kali.