Članci arhiva
Udruga DDK Kali organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Kalima u područnoj školi Valentin Klarin na Dražinama, u četvrtak, 9. travnja od 13:30 do 17:30 sati. Proljetna akcija darivanja u školi se ovaj put održava pod motom: "Darivanje ne smije stati". Danas će se ujedno polijepiti i plakati po oglasnim pločama u Kalima.
 
Predsjednik udruge DDK Kali Dario Mišlov zato uvjerava sve darivatelje da će se akcija održati u maksimalno sigurnim uvjetima poštujući sve preporuke i smjernice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Darivatelji nemaju razloga za zabrinutost, smatra Mišlov i apelira na odaziv svih stalnih darivatelja DDK Kali.
 
Naime, u suglasnosti sa stožerom civilne zaštite, članovi UO Udruge i referent CK za darivanje krvi izvršili su pregled školskih prostorija i zaključili da zadovoljavaju sve sigurnosne uvjete za darivanje krvi. To se odnosi na čiste i dezinficirane sanitarne prostore i dovoljan broj prostorija za poštivanje socijalnog kontakta. Pomoć u organizaciji, pored medicinskog osoblja, pružit će i volonteri CK Zadar.
 
Dakle, odazovite se u velikom broju i potvrdimo status jednog od najuspješnijih aktiva darivatelja i u najtežim prilikama. Na darivanje obavezno ponesite osobne iskaznice i ponašajte se sukladno priloženim posebnim uputama.
 
Neka humanost pobijedi korona virus.
 
POSEBNE UPUTE I PREPORUKE
 
Udruga DDK Kali moli darivatelje koji će doći dati krv u školi da se pridržavaju sljedećih preporuka:
Zbog poštivanja socijalne distance (min. 2 metra među osobama) i izbjegavanja okupljanja velikog broja osoba preporučujemo da se na darivanje dolazi u malim grupama, svakih pola sata po cca 6 osoba kako slijedi:
 
- osobe do 30 godina starosti od 13:30 do 14:00 sati
- osobe od 30 do 45 godina starosti od 14:30 do 16:00 sati
- osobe od 45 do 65 godina starosti od 16:00 do 17:30 sati
 
Napominjemo da je ovaj vremenski termin prema dobi darivatelja preporuka udruge DDK Kali kako bi se dolasci darivatelja ravnomjerno raspodijelili tijekom čitavog popodneva.
 
Nadamo se da ste generacijski, prijateljski, a i rodbinski povezani i komunicirajte međusobno pa dogovorite vrijeme dolaska. Naravno da će se dozvoliti i manja odstupanja, ali tada će biti potrebno i duže čekanje. Još jedamput vas molimo da budete odgovorni i čuvate sebe i svih oko vas.
 
#DARIVANJE NE SMIJE STATI
 
Udruga DDK Kali