Članci arhiva

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kali-Kukljica poziva zainteresirane i zdravstveno sposobne stanovnike otoka da se prijave na besplatni tečaj izobrazbe za vatrogasce koji će se uskoro organizirati u Zadru. Uoči požarne sezone 2020. godine DVD Kali-Kuljica ima povećanu  potrebu za sezonskim vatrogascima.

Prijaviti se može u Općini Kali, Trg Marnjiva 23, Kali, tel. 023/281-800, ili izravno zapovjedniku vatrogasne postrojbe Franku Mišlovu na broj mobitela 099 826 9565 koji će dati sve dodatne informacije. Tečaj je besplatan i sufinancira ga Općina Kali za prijavljene s područja Kali, a nakon tečaja i ispita stječe se potvrda i certifikat o osposobljenosti za gašenje požara.

Povećane plaće sezonskim vatrogascima i protupožarna naknada

Po novom zakonu, vatrogasci su postali zasebna stavka u državnom proračunu, a za aktivnosti u ovoj godini osigurano im je 25 milijuna kuna. Također, kroz Ministarstvo obrane za intervencije protiv požara osigurano je 112 milijuna kuna.

Povećane su plaće sezonskim vatrogascima na 4000 kuna, a protupožarna naknada sa 170 na 200 kuna. Refundacija mjesečnih troškova po profesionalnom lokalnom vatrogascu povećana je na 8000 kuna.