Članci arhiva

Udruga Zadarske mažoretkninje, koju vodi Željka Vitlov iz Kali, nagrađena je Grbom Grada Zadra za promicanje Zadra kroz sport i ples u povodu obilježavanja Dana Grada Zadra i blagdana sv. Krševana.

U prepunoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta, povodom Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana, održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra. Gradonačelnik Branko Dukić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Zvonimir Vrančić, dobitnicima ovogodišnjih gradskih priznanja, u znak zahvalnosti za osobiti doprinos gradu, uručili su javna priznanja i nagrade.

Željka Vitlov Zadarske mažoretkinje vodi devet godina, a Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana već 13 godina.
Zadarske mažoretnje ove su godine bile odlične na Prvenstvu Hrvatske te se plasirale na Europsko prvenstvo u Francuskoj, gdje su zapažene rezultate osvojile Irina Kucej, Lucija Burčul, Laura Kurta, Viktorija Skoko i Iva Vrkić.

Zadarske mažoretkinje imaju mlađe kadete, kadete i juniore koji također rade profesionalno, natječu se na županijskim, nacionalnim i europskim prvenstvima i nastupaju na gradskim kulturnim i sportskim događanjima.

Trenerica u Udruzi Zadarske mažoretkninje je Bernarda Klarin, a predsjednica Željka Vitlov.