Članci arhiva

Nakon što je jugo posljednjih dana poharalo jug Hrvatske i donijelo jake kiše koje su pak uzrokovale brojne poplave i probleme u prometu, danas možemo nakratko odahnuti. Kako navode meteorolozi, u četvrtak slijedi predah od olujnog vjetra i kiše, no već se od petka mogu očekivati novi problemi, a jugo bi moglo početi jačati već noćas.

U četvrtak će biti promjenjivo, ujutro mjestimice s maglom, a tijekom dana uglavnom oblačno. Malo kiše moguće je na Jadranu, u Slavoniji, a krajem dana i u središnjim predjelima Hrvatske, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Vjetar će tijekom dana biti slab, no poslijepodne i navečer očekuje se jačanje juga, a na sjevernom dijelu do sredine dana puhat će bura i istočnjak. Temperature će danas tokom dana biti niže nego u srijedu pa će tako najviša dnevna temperatura biti između 8 i 13, u gorju mjestimice malo niža, a na Jadranu od 15 do 20 stupnjeva Celzijusovih.

Kako navodi i Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a za HRT, na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, kao i na krajnjem jugu Hrvatske, povremena kiša bi se ponegdje mogla pretvoriti u pljusak, a jugo će prema kraju dana jačati pa se može očekivati i promjena prilika u pomorskom prometu.