Članci arhiva

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, bio je danas i u kaljskoj ribarskoj luci Lamjani. Tamo su predviđeni radovi na proširenju kapaciteta i u budućnosti će moći primati i velike ribarske brodove, Poboljšat će se mogućnost ukrcaja i iskrcaja ribe. Predviđen je veći broj vezova i za potrebe Kaljana.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u posjetu Zadarskoj županiji - Zadru, Benkovcu, otocima Ugljanu i Pašmanu te Ninu. Uz predsjednika Vlade su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura.

Predsjednik Vlade Plenković obišao je i novu zgradu putničkog terminala u luci Gaženica, koja prati sve međunarodne i europske standarde, a uz potporu Vlade omogućit će bolju prometnu povezanost Zadarske županije i još ugodniji boravak turistima.

U izjavi medijima, predsjednik Vlade Plenković istaknuo je da Zadarska županija pulsira u pogledu gospodarstva, pomorstva, prometa, marikulture, proizvodnji bijele ribe i tune, naglasivši da 50 posto ulova naših ribara ide iz ove županije.

Dogradnja ribarske luke Vela Lamjana u Kalima na Ugljanu i proširenje trajektne luke u Tkonu na Pašmanu, uz potporu fondova EU, samo su neki od brojnih projekata kojima potičemo razvoj ribarstva, kroz izgradnju moderne obalne infrastrukture, kao i bolji život na otocima, poručuje Vlada RH.