Članci arhiva

Premijer Andrej Plenković u četvrtak, 7. ožujka dolazi u posjet Zadarskoj županiji. Obići će Zadar, Benkovac, Nin, te otočna naselja Kali i Tkon. Na otocima će prvo u 12 sati obići radove na izgradnji ribarske luke u Veloj Lamjani u Kalima, a potom u 13 sat i gradilište trajektne luke Tkon. Raspored posjeta objavljen je na internetskim stranicama Vlade RH.

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura.

Posjet Zadarskoj županiji počinje u Benkovcu gdje će biti potpisan ugovor o Rekonstrukciji i uređenju stare gradske jezgre grada Benkovca.

Slijedi potom obilazak Poslovno-industrijske zone Šopot pokraj Benkovca gdje će posjetiti energanu na biomasu pored koje će se uskoro graditi i postrojenja za proizvodnju drvnih peleta, preradu mulja i pepela. Riječ je o postrojenju koje bi u konačnici trebalo zapošljavati 50 ljudi, a već četiri mjeseca uspješno proizvodi električnu energiju i isporučuje je u elektroenergetski sustav.

Predsjednik Vlade nakon Benkovca odlazi u Zračnu luku Zadar. Tamo će se potpisati tripartitni sporazum - između MORH-a, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Zračne luke Zadar - kojim će se regulirati financiranje projekta izgradnje i proširenja staze za vožnju i glavne stajanke u Zračnoj luci.

Slijedi zatim obilazak nove zgrade putničkog terminala u luci Gaženica nakon čega će premijer i članovi Vlade obiti Ugljan i Pašman. Prvo će obići radove na izgradnji ribarske luke u Veloj Lamjani, a potom i gradilište trajektne luke Tkon.

Predsjednik Vlade posjetit će i sjedište Klastera ''Hrvatski otočni proizvod'' odnosno Škraping centar u Tkonu.

Slijedi povratak na kopno, u Nin, gdje će prvo obići gradilište donjeg mosta, a potom će obilježiti i početak radova na izgradnji sustava Vodovoda i odvodnje aglomeracije Nin–Vrsi–Privlaka–Vir.

Premijer će posjetiti i mrijestilište tvrtke Cromaris.

Nakon Nina, premijer stiže u Zadar gdje će se sastati s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem i županom Zadarske županije Božidarom Longinom.