Članci arhiva

Kao što je više puta najavljeno iz Lučke uprave Zadar, ispred zgrade budućeg putničkog terminala u Gaženici postavljena je nova autobusna stanica za putnike koji od trajektnog pristaništa do grada putuju Liburnijinim autobusima, piše otočni portal Naši školji.

Nadstrešnica je prošli tjedan montirana, ali još uvijek nije u funkciji jer se, kako je objasnio Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar, čeka da Jadrolinija počne s prodajom brodskih karata u zgradi putničkog terminala. A to je, prema najavama državnog brodara, samo pitanje vremena!?

S druge, pak strane, Liburnija je, kaže voditelj prometno-operativnog odjela gradske prometne tvrtke Slobodan Erslan, spremna odmah vozni red prilagoditi novom autobusnom stajalištu.

Na problem nenatkrivene autobusne stanice u Gaženici ukazuje se otkako je u ožujku 2015. godine otvorena nova trajektna luka. Reagirali su otočni načelnici, a još više putnici koji su po kiši, jugu i ljetnoj žegi nezaštićeni čekali autobus. Lani u studenome priča se aktualizirala na društvenim mrežama i tada je obećano da će do početka ove godine sve biti riješeno.

Kako vidimo, dio obećanja je ispunjen, a koliko još Jadroliniji treba da agenciju za prodaju karata preseli u novu zgradu putničkog terminala, nitko zapravo ne zna točno reći, zaključuje portal Naši školji.