Članci arhiva

Iz Općine Kali obavještavaju javnost da će se u petak, 5. srpnja na subotu, 6. srpnja 2024. provoditi suzbijanje odraslih oblika komaraca (adulticidna dezinsekcija) na području ove otočne općine.

Djelatnici tvrtke CIKLON d.o.o. za sanitarnu zaštitu čovjekove okoline, Zadar, 05.07. na 06.07.2024. godine provest će mjere suzbijanja odraslih oblika komaraca (adulticidne dezinsekcije) na području Općine Kali.

Dezinsekcija će se obaviti metodom hladnog orošavanja uz uporabu stroja koji aplicira kapljice insekticida u ULV spektru, čime se postiže bolje prekrivanje prostora i veća efikasnost.

Koristit će se preparat na bazi sintetskog piretrina (buhača) niske toksičnosti za ljude i toplokrvne životinje. Korištenjem vode kao glavnog otapala preparat je ekološki prihvatljiv, gotovo bez mirisa i bez opasnosti od požara.

Iz Općine Kali isto tako mole cijenjeno građanstvo da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, posudama za cvijeće i sl. Na taj način postići će se sveobuhvatnost u suzbijanju komaraca, a time i mirnije noći, poručuju nadležni.

Organizatori dezinsekcije skreću pažnju vlasnicima kućnih ljubimaca i pčelarima da svoje životinje ne izlažu izravnom utjecaju sredstava za zamagljivanje, već da ih smjeste u zatvorene prostore.