Članci arhiva
U ponedjeljak 27. rujna u 19.00  sati u Kino sali Trg Marnjiva 23 gostuje Teatar Tirena sa predstavom "U mojoj glavi"
 
Nažalost zbog zdravstvenih problema prestava je odgođena!!
 
Kad slomimo ruku, dobijemo upalu pluća ili bilo koju drugu fizičku bolest idemo liječniku. Ali kad nas boli „negdje unutra“, ne znamo ili ne želimo potražiti pomoć.
 
"U mojoj glavi" je priča o Borni i Vanji, dvoje tinejdžera. Bornu čeka važna odluka i kako vrijeme odmiče, on je pod sve većim pritiskom i ne zna se nositi sa stresom. Postaje tjeskoban i dobija napadaje panike. Vanja se aktivno bavi sportom i ostavlja dojam vesele i samosvjesne osobe. No počinje se osjećati sve lošije a ne zna zašto, gubi interes za stvari koje su je veselile, postaje bezvoljna, nema energije, ne može spavati, obuzima ju depresija. Ni Borna ni Vanja ne znaju kako si pomoći.
 
Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji depresija će do 2020. godine biti druga najraširenija bolest na svijetu. No depresija se može prevenirati i zato ju je bitno prepoznati na vrijeme. 
 
Predstava “U mojoj glavi” je autorski projekt nastao s ciljem pokretanja dijaloga i povećanja svijesti o opasnostima mentalnih bolesti. Zahvaljujemo na suradnji Umjetničkoj inicijativi Boli me, koja promiče svjesnost o važnosti prevencije i destigmatizacije mentalnih bolesti.
 
Predstava je uvrštena u projekt “Osjećam” koji u suradnji s Gradom Zagrebom provodi umjetnička inicijativa BoliMe te u programe 22. Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatski Centra ASSITEJ, 3. Stručnog simpozija “Mladi i mentalno zdravlje” – Slušam te i 2. Zagreb MentalFesta.
 
  
 
Režija: Tina Hofman, tekst i dramaturgija: Nina Horvat, oblikovanje zvuka: Darko Horvat, scenografija: Ana Rimac, kostimografija: Lucija Smolčec
Igraju: Andrej Kopčok, Selma Mehić / Marijana Matoković