Članci arhiva

Hrvatski skijaški reprezentativac Elias Kolega ne sudjeluje na Snježnoj kraljici zbog ozljede. Za HRT je rekao kad očekuje povratak i prokomentirao ovogodišnju sljemensku utrku.

- Zadovoljan sam tijekom oporavka. Danas se vraćam na rehabilitaciju u Selce, rekao je.

O datumu povratka ne želi previše nagađati...

- Prvi put sam se malo požurio s povratkom, pa mi se ozljeda obnovila. Vidjet ćemo, nadam se da će to proći što prije, ali neću se žuriti, rekao je Elias Kolega koji je nakon prve vožnje pokazao emocije.

- Žao mi je da nisam s dečkima sada gore. Mi smo zemlja s jednom stazom, a pogledajte te velesile. Mislim da danas ni Austrija ovo nema, a pogledajte kakve uvjete imaju. Nismo svjesni kakvo je to čudo, na rubu sam suza, ispričavam se svima, rekao je Elias nakon što su sva četvorica hrvatskih skijaša izborila drugu vožnju.

Posebno je bio sretan zbog brata Samuela koji je prvi put u karijeri uzeo bodove u Svjetskom kupu.

"Na rubu sam suza, ispričavam se svima, ne znam da li da se smijem ili plačem", dodao je emotivni Kolega.

Slalomski spektakl na Sljemenu ušao je u povijest HR skijanja, čak četiri Hrvata odnose bodove

Filip Zubčić je osvojio peto mjesto u slalomskoj utrci za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, zaostavši za iznenađujućim pobjednikom Nijemcom Linusom Strasserom za 47 stotinki, a u Top 15 Zubčiću su se pridružili Matej Vidović kao 12. i Samuel Kolega na 15. poziciji.

Istok Rodeš je malo pokvario svoj plasman iz prve vožnje i završio na 23. mjestu, ali je prvi put nakon godinu dana osvojio bodove u Svjetskom kupu.