Članci arhiva

Iz župe sv. Lovre u Kalima obavještavaju župljane o rasporedu svetih misa, ispovijedi i drugim župnim aktivnostima tijekom Adventa: 

1. Nedjeljne Sv. Mise slave se: subotom u 17 sati i nedjeljom u 8 i 11 sati; 2. Blagoslov obitelji odgađa se do smirivanja epidemiološke situacije; 3. Svete Mise zornice slavit će se u devetnici pred Božić od 16. – 24. prosinca, do tada su Mise kroz tjedan prema redovitom rasporedu; 4. Svetoj ispovijedi može se pristupiti svakog ponedjeljka, četvrtka, petka i subote do Božića u vremenu od 16 – 17 sati u crkvi; 5. Starije i bolesne svećenik će obići u ponedjeljak 21. prosinca.

Prenosimo čitavo priopćenje župe sv. Lovre:

Dragi župljani, s obzirom na trenutno epidemiološko stanje i u našoj župi, a i šire oko nas, želio bih vas ovim putem obavijestiti o nekoliko stvari kako bi se mogli ravnati za vrijeme koje je pred nama.

Vas mlađe koji redovitije pratite ovu vrstu medija molim da prenesete starijima i tako 'proširite' ove obavijesti.

Budući da je ograničen broj vjernika (25) koji može sudjelovati na nedjeljnoj Svetoj Misi, a kako bi se udovoljilo svima koji ipak žele sudjelovati na Svetoj Misi, otac Nadbiskup dao je dopuštenje za slavljenje nedjeljne Sv. Mise subotom navečer. Na taj način imat ćemo mogućnost za 3 nedjeljne Sv. Mise (subotom u 17 sati i nedjeljom u 8 i 11 sati). Koji dakle dođu u subotu navečer na Misu ne moraju dolaziti u nedjelju na Sv. Misu.

Što se tiče blagoslova obitelji koji smo redovito obavljali u vrijeme Adventa, ove godine, zbog epidemiološke situacije, odgađa se dok se situacija ne smiri.

Sv. mise zornice na kojima ste mnogi rado i u velikom broju sudjelovali slavit ćemo u devetnici uoči Božića od 16. – 24. prosinca. Do tada će Svete Mise biti slavljene prema redovitom rasporedu koji ćete imati na našoj stranici.

Budući da je u pripravi za svetkovinu Božića najvažnija naša unutarnja priprava, priprava srca, onda znamo da bez sakramenta ispovijedi nije moguće ispravno se pripraviti za Božić. Budući da zbog epidemiološke situacije neće biti moguće organizirati Božićne ispovijedi po župama, kako smo običavali uvijek, priliku za Ispovijed ćete imati svakog ponedjeljka, četvrtka, petka i subote od 16 do 17 sati u našoj crkvi. Sve vas pozivam i potičem da kroz naredno vrijeme do Božića dođete u crkvu i ispovjedite se.

Naše starije i bolesne koji su i bez ove bolesti odvojeni od redovite nedjeljne Mise, a koje redovito mjesečno obilazimo, i pred ovaj Božić ćemo obići u ponedjeljak 21. prosinca.

Dragi župljani, kroz cijelo ovo vrijeme na svakodnevnim Svetim Misama molim dragog Boga prije svega za sve vas i vaše zdravlje, da podari snage i strpljivosti svima koji su zahvaćeni ovom epidemijom. Potičem sve koji su na bilo koji način zahvaćeni ovom situacijom da Bogu prikažu svoja trpljenja, da iz ljubavi prema njemu hrabro i strpljivo podnesemo sve protivštine kao pokoru za svoje grijehe i grijehe svojih bližnjih. Neka križ koji nas pritišće bude i naša nadoknada za svu ravnodušnost, hladnoću, nemar, svetogrđa kojima je Bog vrijeđan.

Molimo dobrog i milosrdnog Oca da skrati ovo vrijeme kušnje, a isto tako da nam podari mudrost kako bi iz ovog vremena i kroz ovu kušnju još više upoznali da je Bog jedina sigurnost i jedina „stijena na kojoj trebamo graditi kuću svoga života i svoje obitelji“.

Neka vas sve dragi Bog blagoslovi i prati i štiti zagovor nebeske Majke Marije, Gospe od Ružarija sv. Lovre našega zaštitnika.