Članci arhiva

Zadar, 02.12.2020./ Na području Zadarske županije imamo 151 novooboljelu osobu od infekcije koronavirusom, a izolaciju provode na područjima gradova Zadar (74), Benkovac (5), Biograd (5), Nin (2) i Obrovac (2) te općina Bibinje (3), Galovac (2), Jasenice (2), Novigrad (6), Pakoštane (3), Poličnik (2), Posedarje (1), Privlaka (1), Sali (13), Stankovci (2), Sukošan (11), Sv. Filip i Jakov (9), Škabrnja (2), Vir (2), Vrsi (1) i Zemunik Donji (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 491 uzorak, a pod aktivnim nadzorom je 16466 stanovnika. U ovome trenutku imamo 1959 aktivnih slučajeva, a oporavilo se 268 osoba.

Testiranje korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Zadar-podružnica Sali ustanovljeno je da su osam korisnika i jedna djelatnica pozitivni na koronavirus.

U Općoj bolnici u Zadru od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih kroničnih bolesti preminuo je 72-godišnji pacijent. Na svim COVID odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 55 bolesnika od kojih je devet na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju su 24 pacijenta oboljela od koronavirusa.

Tijekom jutra pozitivan nalaz na koronavirus dobio je i voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alan Medić.

Simptome je osjetio sinoć te je jutrošnje testiranje pokazalo pozitivan nalaz na COVID-19. Izolaciju će provesti na kućnoj adresi te nastaviti raditi od kuće.

Osjećam se uglavnom dobro, a simptome, odnosno blagu temperaturu, dobio sam sinoć i imam je i sad. Izuzetno sam oprezan od početka epidemije i uvijek sam na distanci s ljudima, osim kad uzimam briseve, tako da pretpostavljam da sam se unatoč dobroj zaštiti najvjerojatnije zarazio obavljajući posao na terenu. Osim članova obitelji, nemam drugih kontakata koji će trebati ići u samoizolaciju, jer se cijelo vrijeme pridržavam preporučenih mjera. - rekao je dr. Alan Medić, prenosi HRT Radio Zadar.