Članci arhiva

U Parku branitelja pored župne crkve sv. Lovre u Kalima ovih dana izvode se zemljani i betonski radovi na uređenju podloga dječjih igrališta. 

Radove i opremanje Parka branitelja u vrijednosti od 384 tisuće kuna s PDV-om izvodi Hripa d.o.o. Kali, komunalno društvo Općine Kali, a uslugu stručnog nadzora pruža Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Mandra Damir iz Zadra.

Ugovorni rok za izvođenje radova je 8 mjeseci od dana uvođenja u posao u rujnu 2020. godine.  Projektom je planirano uređenje dvaju dječjih igrališta unutar parka: jednog igrališta za malu djecu, a drugog za veliku djecu, s odgovarajućim spravama za igru prema uzrastu djece.

Općini Kali je za ovaj projekt dodijeljen iznos potpore od 296.500,00 kuna putem LAG natječaja TO 2.1.1 Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a MARETA, dok preostali iznos investicije financira Općina Kali.
Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija parka pored župne crkve Sv. Lovre u Kalima, koji je trenutno u zapuštenom stanju. Aktivnosti uključuju sadnju novih sadnica grmlja i stabala, uklanjanje postojećeg biljnog materijala, izgradnju igrališta za malu i veliku djecu s postavljanjem odgovarajućih igrala. Park će biti opremljen klupama i javnom rasvjetom, popločat će se staza kroz park, postaviti gumirana podloga na dječjem igralištu za malu i veliku za djecu te će se postaviti sustav navodnjavanja zelenih površina.